Haber

Belçika’da ‘deprem mağdurlarına vize kolaylığı’ tartışması

Belçika Göç ve İltica Bakanı Nicole de Moor’un Türkiye’deki depremzedelerin vize başvurularının daha hızlı işleme alınması yönündeki talimatının ardından Başbakan Alexander de Croo, depremden etkilenenlerin “önce bölgede kalması” gerektiğini söyledi. orada barınak sağlamak doğru olacaktır.

Belçika televizyonu VRT’ye konuşan De Croo, “Bölgede bir an önce nasıl barınak sağlayacağımıza bakmamız gerekiyor. Bunu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu ile görüştüm. Depremzedeler zaten orada kalmayı tercih ediyor.” söz konusu.

Türk depremzedelerin durumundan bahseden de Croo, Suriyelilere ne olacağı sorusuna “bu konuyu araştırmaları gerektiğini” söyledi.

De Croo, “Sığınma sistemimiz Ukraynalılar ve düzenli mültecilerle dolu. dedi.

Belçika’dan vize hızlandırma kararı

Belçika Göç ve İltica Bakanı Nicole de Moor daha önce yaptığı açıklamada, “Birçok Belçikalı’nın Türkiye ve Suriye’deki depremden etkilenen aileleri var ve yakınlarını konutlarında misafir etmek istiyorlar. Bölgeden vize başvuruları başladı. daha hızlı sürece sokmak için.” dedi.

Ayrıca depremden önce depremden etkilenen bölgelerden ülkeye giriş yapan kişilerin Belçika’da kalış sürelerini uzatmak için Göçmenlik Bürosu’na başvurabilecekleri bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu